• Автоимунни

Отзиви за приема на Трансфер фактор при автоимунни заболявания

Автоимунните заболявания са такива свързани с дисфункция на човешката имунната система, която започва да възприема собствените клетки и тъкани като чужди и да се защитава от тях. При автоимунните заболявания оганизма атакува и уврежда собтвените си здрави и нормално функциониращи клетки. Тези заболявания се наричат ​​системни, защото, като правило, се отразяват на цели системи от организма, много често засягат дори цялото тяло.

Към настоящия момент конвенционалната медицина не е открила причините за възникването на автоимунните заболявания.

Основните фактори, които крият риск от появата на автоимунно заболяване са:

  • Генетична предразположеност. Това е най – честата причина, като дори не е задължително всеки член от семейството/родственик да има еднакво с другите заболяване. Например бащата може да боледува от ревматоиден артрит, а внука от диабет и т.н. Науката обаче е единодушна, че генетичната предразположеност, колкото и да е обуславяща, не може да е самостоятелна причина за възникването на автоумуниите болести, без наличието на допълнителни рискови фактори като неправилното хранене или замърсената околната среда например.
  • Фактори на околната среда. Генетичната предразположеност заедно с факторите на обкръжаващата ни среда ( въздух, вода, храна, стрес, приемане на лекарства и пр.) вече могат да доведат до възникване на автоимунно забялаве.
  • Пол на човека. Установено е че полът също е от значение за появата на автоимунните заболявания. 75 % от страдащите от дисфункции на имунната система са лица от женски пол. Смята се , че причина за това могат да бъдат специфичните хормонални процеси протичащи в женския организъм при съзряването и менопаузата.
  • Инфекциозни процеси. Устовено е, че една хронична инфекция също може да отключи реакции на организма водещи до отхвърляне на собствените клетки. Имунната ни система работи на принцина свой – чужд, собтвените се пазят, чуждите се унищожават. Този принцип ни е предпазвал през всички етапи на еволюцията и изграждал имунния отговор на тялото срещу всички опасни бактерии, вируси и патогени. В резултат на хормоналните измеения на организма и на хронични инфекциозни процеси (хепатит, херпес и пр.) клетките в тялото се изменят. При тези дори и минимални изменения на хормоналните нива и на информацията в клетките имунната ни ситема реагира на собствените си тъкани като чужди и потенциално опасни и започва по навик на води борба с тях. Това води до абсурдното на пръв поглед състояние тялото да се самоунищожава.

Примери на автоимунни заболявания

Най-известното заболяване от тази група е Ревматоидния артрит. Като най- разпространени обаче се възприемат разстройствата на фунцията на щитовидната жлеза – Базедова болест (хипертиреоидизъм) и тироидит на Хашимото. Чрез автоимунни механизми също се развиват и Диабет тип I, захарен диабет, системен лупус, еритематозус и множествена склероза.

Определни състояния /синдроми на организма наподобяват природата на автоимунните болести. Типичен пример за това е Хламидия – болест, причинена от хламидии предавани по полов път. При това заболяване може да се развие така наречения синдром на Райтер, който се характеризира с поразяване на очите, ставите и пикочните органи. Тези симптоми не са пряко свързани с действието на микроба, а се дължат на автоимунните реакции на организма.

Прилагане на трансфер фактор при автоимунните заболявания

Момиче с Лаймска болест (автоимунно заболяване вследствие на ухапване от кърлеж ):
Първоначално се е лекувала по конвенционални методи (с лекарства и антибиотици) в продължение на повече от 3 месеца без никакви видими резултати.

След проведен тримесечен курс с Трансфер Фактор Класик и Трансфер Фактор Трай Фактор Формула състоянието й значително се е подобрило – намалява болката в ставите и мускулите, подобрени са всички кръвни показатели и имунологични параметри.

Жена с Тероидна болест и Миома:

След приема на Трансфер Фактор Класик и Трансфер Фактор Плюс (2 опаковки), миомата се е разсеяла и са сe нормализирали нивата на тероидния хормон.

Млад мъж, на 21 години:
Оплаква се в продължение на 4 години от силна мигренна болка, постоянен лош дъх (поради, което той не може да говори в непосредствена близост до хората). От 3 години с алергичен бронхит с астматични пристъпи. Ефект от лечение с лекарства – Никакъв.

След приема на Трансфер Фактор Трай Фактор и Трансфер Фактор Плюс в продължение на 3 седмици главоболието спира, лошият дъх изчечва. Астматичните пристъпи постепенно отшумяват и стават много по-леки.

Мъж на 51 години:
С анамнеза – Бъбречнокаменна болест, гломерулонефрит. Преди приема с хронична бъбречна недостатъчност . Ходил на хемодиализата по 2 пъти седмично с показатели на креатинина 9.3. В очакване на трансплантация на бъбрек.
Започнал да приема Transfer Factor Classic. След 3 месеца на прием започнал да отделя урина, нормално – ден и нощ. Нивата на течностите при хемодиализата намаляват до 1 литър. На 4 месец от приема на Трансфер Фактор Класик креатинина е намалял до 7.3. Значително се е подобрил съня, самочуствието и настроението.

Млада жена (полиарттрит):
Започнала да приема Transfer Factor Plus профилактично за предпазване от настинки. В анамнезата й са включени – инфекциозноалергичен полиартрит, с периодични обостряния, които са лекувани с нестероидни хормони. В резултат на хормоналната терапия се появават непрестанни проблеми със стомашно-чревния тракт.

При започване на приема на Трансфер Фактор Плюс се е увеличила болки в ставите. Отказва се от нестероидни лекарства. Увеличена е дневната доза на 6 капсули на ден. Две седмици по-късно, болката в ставите престана, като тяхната подвижност се е възстановила напълно. След това приема на Transfer Factor Plus е намалена до обичайната доза от 3 капсули на ден. Сега се чувства прекрасно.

Жена на 70 години страдаща от ревматоиден артрит:
В анамнезата й – менингитна инфекция и автоимунена тиреоидит. Приемала е Трансфер Фактор Плюс и хомеопатични лекарства в продължение на 2 месеца. След изследване на Щитовидната жлеза на ултразвук се оказало че увредените възли значително са се смалили.

Катерина Т.:

В продължение на 15 години бях измъчвана от астматичен бронхит. Боледувах по два пъти годишно в продължендие на по три месеца, без значение, че пиех антибиотици, инхалатори и това, което ми се предписва. Освен Астмата страдах и от дегенеративен артрит и болестта на Рейно. Артрит бе толкова тежък, че понякога нямах сили да отворя вратата на кабинета си. Болестта на Рейно започна първо от върха на десния ми показалец, като в течение на 10 години се е разпространил на всички пръсти на ръцете и краката ми. Лекарите ми казаха, че може да се развие гангрена, а аз постепенно да загубя всичките си пръсти.

Започнах да взимам Трансфер Фактор на 22 февруари 1999 г., когато всички в къщи се разболяха от респираторни вирусни инфекции.

Първият ден взех 4 капсули от Transfer Factor , а през следващите четири дни по 3 капсули три пъти на ден, а когато се събудих на петия ден, симптомите бяха изчезнали. Имах повече енергия, отколкото през последните две години.  Тогава намерих и изслушах лекцията на д-р Бок – „От тук до имунитета“. Именно тогава разбрах какво чудо имам в ръцете си. Д-р Бок разказваше за това как Трансфер Фактора му е помогнал при артрит. Погледнах ръцете си и видях, че подуванията бяха почти изчезнали . Натиснах ръката ми и не чувствах предишната болка. Искам също да се похваля , че от 22 февруари 1999 вече нямам астматични пристъпи. На практика с приема на Трансфер Фа нямах изчезнаха болките в ръцете и кръвообращението в пръстите е възстановено.. Благодаря 4Life Research за страхотни продукти, които ме върнаха към живот.

Марни М. (артрит):
След като съпругаът ми започна да пие по 4 капсули ТРАНСФЕР ФАКТОР ПЛЮС и 3 капсули Fibro AMJ на ден,   болките от артрита му изчезнаха. Пробвахме да намалим дозата на  Фибро ЕМС до 1 капсула на ден, но болката се върна. След това отново се върнахме на три капсули Есенциални Мастни Киселини на ден, и болката изчезна отново. Сега той също приема Мале Pro.

Глория Л.:
Една от моите познати има Лупус и болест на Крон. Тя също така страда и от затлъстяване. Преди около седем месеца, тя започна да приема на фибри и Трансфер Фактор. Миналата седмица, след посещение на лекар, тя ми се обади. Оказа се, че тя e свалила 30 килограма и се чувствам страхотно.

Тя е приемала (и все още приема) по 4-5 капсули ТРАНСФЕР ФАКТОР ПЛЮС, и един пакет от фибри на ден. Лекарят й казал, че при тези резултати в никакъв случай да не спира да приема тези продукти.

Дани П.:
Преди около 6 години сестра ми беше диагностицирана със системен Лупус еритематозус. Тя беше толкова зле, че вече не можеше да ходи на работа. Кожата й посивя, а под очите й се образуваха тъмни кръгове. Не даваше да я докосват изобщо. През август, започнахме да й даваме ТРАНСФЕР ФАКТОР ПЛЮС и FemRite крем. През октомври тя участва в 5КМ маратон на Солт Лейк Сити за пациенти с лупус. Когато през януари, тя спряла да приема ТРАНСФЕР ФАКТОР, състоянието й веднага се влоши. През април тя отново започна да се приема по 1 до 3 капсули на ден ТРАНСФЕР ФАКТОР ПЛЮС и си върна здравето й формата.

Юнис В.:
През април, минах през много стресови ситуации. А преди 17 години се разболях от системен Лупус еритематозус. Понякога заболяването се проявява като обрив по време на стресови ситуации. Знам, че много хора смятат, че няма нищо лошо в това, но аз знам, какъв е произходът на този обрив. След като обрив настъпили в областта на таза и запълзя нагоре по тялото. Същата вечер бях поканен на сватбата, но аз знаех, че не може да отида защото обривът се беше разпространил и по лицето. Обикновено от такива белези остават следи и след това язви. Това е един много болезнен процес, който трае дълго време.

Реших да опитам с големи дози Transfer Factor Plus и ТРАНСФЕР ФАКТОР RenewAll . За по-малко от 24 часа обривът изчезва почти напълно. Беше само на корема и около пъпа. Повечето от това няма да се повтори някога. Опитвам се да помогна на хората да разберат важната роля на имунната система, и да ги науча да се грижат за здравето си. Аз благодаря на Бога за това, че той ми помогна не само да открия 4Life Research, но също така и да се превърне в част от чудото ТРАНСФЕР ФАКТОР.