Transfer Factor при профилактика на пациенти с хронична патология

Интервю с д-р Керъл Ан Рийзър професор по педиатрия в Канзаския университет, САЩ
Д-р Каръл Ан Рийзър има магистърска степен и е професор по педиатрия Медицински център, на Университета на Канзас, който е член на Американската академия на науките, директор на Центъра за рехабилитация на деца, сертифициран специалист в областта на ортомолекулната медицина, член на Американската академия по геронтология. Има няколкостотин публикации в списания по педиатрия, неврология, неврохирургия и психология и др.
От 1998 г. Професор Керъл Ен Рийзър използва Трансфер Фактор при лечението на пациентите с хронични заболявания. През този период тя е постигнала значителен напредък в подобряването на здравето на пациентите си. В това ексклузивно интервю тя споделя своя личен опит с използването на Tрансфер Фактор при различни заболявания.
Д-р Рийзър: „Диагностицирането на заболяването при пациентите е изключително важно за мен. Именно за това преди да започна каквато и да е терапия аз провеждам редица диагностични изследвания, включително и Полимеразната верижна реакция /PCR/, което позволява да се идентифицира причинителят на заболяването, т.е. какви точно са бактериите или вирусите в пациента.
Tрансфер Фактор е незаменим при бактериални, вирусни, паразитни и гъбични инфекции, както и спомага за подобряване на общото състоянието на имунната система в проблемите, които пациентът има.
В лекарската си практика използвам препаратите на базата на Tрансфер Фактор както за профилактика, така и за лечение и рехабилитация, особено при пациенти с хронични инфекциозни заболявания, алергии при пациенти с Херпес вирус, синдром на хронична умора и пр.”.
Въпрос: При кои Ваши пациетни използвате Трансфер Фактор и каква дози прилагате?
Д-р Рийзър:За пациенти с хронични инфекции, включително синузит и чести алергии, обикновено препоръчвам по 6 /шест/ капсули от продукта 4Life Transfer Factor® Tri-Factor® Formula на ден. Но в зависимост от тежестта на заболяването и тежестта на симптомите, мога да препоръчам и по 12 капсули на ден.
За деца от 7 до 12 години препоръчвам по 2 капсули от продукта 4Life Transfer Factor® Classic преди лягане.
Но ако е налице остър възпалителен процес и пациентът е с повишена температурата, препоръчвам да се приемат по 2 капсули на всеки 2-3 часа през целия ден. Това помага да се спре инфекциозният процес в самото начало. Толкова интензивен прием на Tрансфер Фактор помага на организма да се защити от причинителя – патогена, да се спре треската, докато все още е в начален стадий, чрез увеличаване на естествената клетъчна активност на так. нар Клетки убийци /Natural Killers/.
Използвам също така 4Life Transfer Factor® Tri-Factor® Formula при пациенти с фибромиалгия (болка в мускулите, ставите, гръбначния стълб). Фибромиалгията като правило се причинява от инфекции, включително вируси, бактерии, гъбички и паразити.
При пациенти с хронично рецидивираща инфекция, включително такива на централната нервна система, стомашно-чревния тракт, препоръчвам комбинация от няколко продукта – 4Life Transfer Factor® Tri-Factor® Formula заедно с 4Life® Transfer Factor Plus® Tri-Factor® Formula..
Въпрос: След колко време пациентът започва да се чувства по-добре след приемането на Трансфер Фактор?
Д-р Рийзър: „Пациентите с дългосрочно, устойчиво хронично протичане на заболяването обикновено започват да се чувстват по-добре в рамките на 3 месеца след започване на лечението. Драматично подобрение, частично или пълно възстановяване се наблюдава около една година по-късно. Това е времето, необходимо за радикални промени. Въпреки че имаме много пациенти, които се чувстват оздравелисамо след 5-6 месеца.
Често ми се случва да се справям с пациенти, които имат по 2-7 хронични заболявания (в кръвта на тези пациенти могат да бъдат идентифицирани и херпес вируси всички осем вида белодробна хламидия, хеликобактер пилори, цитомегаловирус и Епщайн-Бар вирус, както и много други инфекции). Възстановяването и регенерирането на на клетките изисква най-малко 6 месеца, така че трябва да дадете шанс на тялото да възпроизвежда здрави клетки. И само след подновяване на клетките и пълното унищожаване на патогените причинители на заболяването, има рязко подобрение в състоянието на пациентите. „.
Въпрос: И има ли някакви странични ефекти или отрицателни резултати от приема на Трансфер Фактор?
Д-р Рийзър:По правило няма нежелани реакции при приложението на Трансфер Фактор. Но понякога може да има симптоми, подобни на тези, които се появяват по време на ваксинациите. Това може да бъде грипоподобни симптоми, пропорционално на тежестта на заболяването. Тези реакции показват, че имунната система се включва и тя започва да се бори срещу патогените и техните разпадни продукти, които процеси могат понякога да доведат до лека интоксикация или так. нар. Лечебна криза.
Що се отнася до безопасността на Трансфер фактора, мога да Ви уверя, че никога не съм наблюдавала негативни или нежелани реакции при моите пациенти. Въпреки това, като лекар, все още съм предпазлива. Преди всичко, провеждам изследване на състоянието на имунната система – кръвен тест, за да изключа пациенти с левкемия.”.
Въпрос: Как бихте характеризирали ползите, които вашите хронични пациенти получават от използването на TF? Какви са най-добрите резултати от приложението?
Д-р Рийзър: „Пациентите ми вече не са болни. След терапията с Трансфер Фактор те нямат повече инфекции. Тази терапия подобрява процесите на паметта и мисленето, няма замъгляване на съзнанието и депресията изчезва. Енергията се връща, може да направи повече, тяхната издръжливост, физическа активност, те могат да започнат физическа подготовка, нямат пристъпи.
Понякога дори пациентите ми усещат силно подобрение на състоянието си, прилив на сила, чувство за тонус и енергия, след което произволно и преждевременно спират приема на Трансфер Фактор. В такива случаи, макар и рядко се появяват рецидиви. Ето защо аз ги съветвам да приемат Трансфер Фактор поне 1 година.
На пациентите си страдащи от тежки хронични заболявания, препоръчвам да използват Трансфер Фактора през целия си живот.“