• Академик_Б.В.Городинский
  • akademik_gorodiskiy

ЗАЩО НИ Е НУЖЕН ТРАНСФЕР ФАКТОР?

Академик_Б.В.ГородинскийЗАЩО НИ Е НУЖЕН ТРАНСФЕР ФАКТОР?  
интервю с доктор на медицинските науки Академик Богдан Владимирович Городиский – главен имунолог в клиника „АйконМед“ гр. Москва, президент на Международния център по екологична медицина в гр. Москва

От колко време ползвате лекарската си практика Трансфер Фактор и дали самият Вие го използвате?

1))) Ползвам го вече 4 години. Препаратът е достатъчно утвърден. По принцип Трансфер Фактора се използва от имунолозите по целия свят повече от 60 години. Има редица мащабни научни изследвания, в това число и в Русия, касаещи молекулите – Трансфер Фактори. Не е ясно защо понякога възниква  въпроса  – „Сериозно нещо ли е това?“ Това е много сериозно! И тази сериозност не е под съмнение. Аз съм наясно, че всеки уважаващ себе си лекар – имунолог знае много добре какво предсатвлява  Transfer Factor и знае какви са възможностите му. Но повечето от тях си мислят, че препарата е недостъпен, тъй като цената му когато е получен от човешки левкоцити е от порядъка на $ 7.000. Именно за това лекарите имунолози така да се каже изобщо не слагат в списъка на достъпните средства Трансфер Фактор, тъй като го смятат за много скъп препарат недостъпен за пациентите.

2))) Въпреки, че на опаковките на Трансфер Фактора пише „хранителна добавка“, лично аз го възприемам като един много сериозен лекарствен продукт. Това е мнението и на повечето  компетентни световни имунолози. Важно е да се отбележи, че този преперат на сегашния етап на развитието на медицината, няма аналог в света, няма друга биологично активна добавка и/или лекарствен продукт с толкова разностранно действия по отношение на имунната система на гръбначните същества.  Като се започне от костния мозък, мине се през стволовите клетки и се завършва с всички периферни имунни и неимунни клетки в организма.

Но какво прави този препарат толкова уникален и интересен? Днес, ние специалистите започваме да разбираме, че Трансфер Фактор е основният препарат, който дава възможност на клетките, тъканите и органите да се регенерират, да се подмладяват и да се самоизлекуват. Това означава, че Трансфер Фактора може да забави значително стареенето, да забави   фиброзните процеси, множествената склероза, и какви още ви хрумнат болести свързани с намаления имунитет и старостта.

3))) Ние знаем, че клетките в тялото ни, имат жизнен цикъл от  два, три, максимум четири месеца. Налице е постоянен процес на регенерация на клетките. Това означава, че умиращите клетки биват заменени с нови. От къде обаче идват тези нови клетки? От костният мозък. Оттам идват стволовите клетки. От костният мозък по целия организъм се разпращат като колеттни пратки нови клетки, които възстановяват органите и системите ни. Както Ви казах налице е постоянен обмен. В резултат на този процес през живота си човек изработва около дванадесет тона нови клетки. Ключов фактор в това обновление на организма играе имено Трансфер Фактора. Той молекулата, която пренася между клетките безценната имунна информация. Без Трансфер Фактор новите клетки няма да знаят как да се защитават от всички негативни фактори на заобикалящата ги среда, вкл. и вътре в организма.

4))) Но защо е толкова важно имунната ни система да работи добре?  Нека да стане ясно:
Първо – всички инфекциозни болести идват от слаба и лошо функционираща  имунна система.
Второ – 95% от всички алергии, това също е лоша работа на имунната система.
Трето – автоимунни заболявания, 100% от  тях – в резултат на неизправност в имунната система.

В количественото съотношение – приблизително от 1000 до 3000 съвременни болести зависят предимно от работата на имунната система. Раните не зарастват, защото клетките не получават необходимите команди от лимфоцитите, липсват такива команди води до депигментация или хиперпигментации, петна по кожата и пр. Всичко това е в резултат на лош имунитет.

4))) Принципно клетките на тялото не могат да се регенерират без имунна система да действа адекватно. Ние всички знаем, че цялата имунната система, всички клетки на тялото започват живота си от костния мозък. Там са и гените на нашите предци в стволовите клетки. Искам да подчертая още веднъж, че нашите клетки живеят само от 10 дни до максимум 3 месеца. През целия си живот, в тялото си синтезираме около 12 тона нови клетки и около 30 тона на клетъчни микроби!

5))) Приема се че централният орган на имунната система – е тимусната жлеза. Тя изпълнява функция на основна жлеза с вътрешна секреция в организма. Тя контролира производството на хормоните от другите жлези.  Веднъж попаднали в кръвния поток имунните клетки започват да  ни защитават срещу вируси, срещу микроби и т.н.,  те ни защитават от всичко чуждо, което влиза в тялото, включително от собствените ни клетки, които са станали „чужди“  и злокачествени. Трансфер Фактор регулира действието на  тимусната жлеза и по този начин позволява да се възстанови ендокринната ни система и периферната ни система, където имунитета е отговорен за всичко.

6))) Ние сме създадени от клетки, които живеят само на 2-3 месеца, а след това те умират и на тяхно място идват от други. Тези мъртви клетки могат да останат в кръвта ни в продължение на месеци дори една година, ако в организма ни липсват ензими, които служат за отстраняването им. Същевременно  имунната ни система възприема тези мъртви клетки като „чужди“ и започва да произвежда антитела срещу тях, срещу собствената си щитовидна жлеза, срещу собствения черен дроб, днес няма орган в човешкото тяло, срещу който да не е изработено антитяло, ето защо хората толкова много боледуват от автоимунни болести и рак.  Защо в Америка има толкова сериозна ситуация с болестта на Алцхаймер? По данни почти половината от населението в САЩ над 60-годишна възраст страда от това заболяване, по тези данни излиза, че това скоро ще е една луда страна! Но защо  все пак, защото болшинството от американците се хранят с месо в което има изкуствени хормони. Там хранят животните с хормонални добавки, за да получите по-голям прираст. Отглеждат се гиганти при това само в продължение на няколко месеца. Слава на Бога, че ние в Европа  не вървим по този път…..

Следва продължение…….