• как_действа_трансефр_фактор

Как действа Трансфер Фактор

Действието на Трансфер Фактор може да се обясни много елементарно и разбираемо за обикновения човек без медицинско образование. Но първо трябва да разберем какво е Имунитет и защо е толкова важен за здравето ни.

Имунитет е способността на организма да се противопоставя на външни въздействия, нашествия от бактерии, вируси и вътреклетъчни паразитарни инфекции. Представете си, че Вашия организъм е бойно поле, а нападателите са вируси. Защитата на организма – Имунната система е лошо обучена и невъоръжена армия от неграмотни войници без офицер, които  не могат да определят, кои са врагове  и кои не са. С всяка битка, а най-вече с напредването на възрастта броят на тези войници намаля. Това създава благоприятна среда за разпространението и развитието на вирусите и паразитите в нашия организм, тъй като те се страхуват само от имунната ни система, а почти всички болести имат паразитарен и/или вурусен произход. Това, което прави Трансфер Фактор е смяна на лошо обучените войници /имунни клетки/ с прекрасно въоръжен отряд за „бързо реагиране“, който не само веднага разпознава враговете, но и се командва от добре организиран щаб на чело с велик полководец. Когато врагът е победен, армията на защитата(супресорите) спира да действа (Трансфер Фактор няма аналог и е единствен продукт за автоимунни заболявания).

Може да се каже, че Трансфер Фактор работи на принципа на антивирусната компютърна програма. Сканирайки файл след  файл, открива и унищожава вирусите и премахва това, което пречи на правилното функциониране на организма. Разликата е само в продължителността на процеса. В компютъра всичко се случва веднага, а биологичния процес изисква време – понякога седмици, месеци а може да отнеме и години. Важно е да се знае, че антибиотиците абсолютно не действат на вируси, а водят само до дизбактериоза в организма (нарушават добрата флора в тялото).  Вирусът може да бъде победен само от имуннитета. Това е причината учените по целия свят да работят по разработка на средства за нормализация на имунитета. Повече от 80%  от  заболяванията са от нарушената работа  на имунната система. Нормализацията на нейното  функциониране води до подобряването на състоянието и възстановяване на здравето. Това важи и за имунодефицитни и  автоимунни заболявания, което обяснява  широкия спектър на действие и резултативност от  продуктите на основата на Трансфер Фактор.