Трансфер Фактор и Диабет – част 2

…… Диабетът е хронично разстройство на еднокринната система, характеризиращо се с повишени нива на кръвната глюкоза (или кръвна захар), което с течение на времето води до сериозно увреждане на сърцето, кръвоносните съдове, очите, бъбреците и нервите. При него панкреасът (задстомашната жлеза) не е в състояние да произвежда хормона инсулин, който е отговорен за синтеза на глюкозата в клетките или тялото не може да използва произведения от панкреаса инсулин. А когато организмът не е в състояние да произвежда  хормона инсулин или да го използва ефективно, то в кръвта се наблюдават повишени нива на глюкоза или т. нар. „хипергликемия“. 

По данни на здравната комисия към НС, болните от дибет в България през 2019г. са около 440000 души, а неофициално към 600000 души, като почти всеки трети страдащ от това заболяване все още не е диагностициран. При този темп на развитие на заболяването, очаква се в следващите 20 години заболеваемостта да нарастне двойно.

Знаейки за сериозността на това заболяване, научноизследователския екип на компанията  4Life Research е разработил специална патентована формула, която да се грижи за подържането на здрави хормонални нива, правилен метаболизъм, подобряване на усвояването на глюкозата и поддържане на нормалната функция на щитовидната жлеза и панкреаса /задстомашната жлеза/.

Тази специална формула е наречена 4Life Transfer Factor GluCoach или “Глюко Треньор”.

4Life Transfer Factor GluCoach е първият и засега единствен в света продукт за диабетна профилактика, в състава на който влиза молекулата Трансфер Фактор – най-мощният клинично изследван природен имунокоретктор и имуномодилатор. “Информационните” му молекули обучават клектите на имунната система и им помагат да запомнят, разпознават и се предпазват от всяакви потенциални заплахи на организма.  Като добавка към активното вещество, в състава на GluCoach влизат още и минерали, билки и фитонутриенти с доказано положителното действието върху еднокринната и храносмилателната системи.

Основните предимства  на 4Life Transfer Factor GluCoach:
  
• Подобрява и регулира дейността на имунната система и осигурява здрава имунна реакция.
• Възстановява функцията на храносмилателната и ендокринната системи.
• Работи като антиоксидант.
• Използва се за предпазване от диабет и нарушен глюкозен толеранс, помага да се противопоставяме на вирусните инфекции.
• Възстановява правилния метаболизъм.

Състав:

Трансфер Фактор – 200 мг.

Присъствието на Трансфер Фактор в състава на този продукт наистина го прави уникален и незаменим. В случая се използва защитената с два международни патента висококонцентрирана фирмена смес, включваща извлечени, чрез най-модерни технелогии нано молекули на Трансфер Фактор от краве коластра  /UltraFactorXF/ и от яйчен желтък /Ovo Factor/. Трансфер Фактора от своя страна понижава кръвната захар, регулира имунната система, част от която е и еднокринната и намалява възпалението при диабет тип II.

Билкова смес – 1823 мг.

  • Горчив пъпеш (Momordica charantina) –   тропическо растение, което има силно изразено инсулиноподобно действиe и спомага за по-доброто  усвояване на глюкозата и захарта. Последните изследвания показват много добри резултати при рак на задстомашната жлеза.
  • Джимнема (Gymnema sylvestre) –   известна от древни времена индийска билка, която предпазва организма от последиците на високото съдържание на захарта в тялото, допринася за поддържане на нормални хормонални нива, повишава способността на организма за ефективна обмяна на въглехидратите, включително и захарта и предпазва от развитието на диабет.
  • Сминдух (Trigonella foenum-graecum) – едно от най-старите култивирани растения известно с лечебните си свойства, подържа правилното ниво на глюкозата и холестерина,  стимулира дейността на бета-клетките, намалява нивото на глюкозата в плазмата. Богат  източник на холин, триптофан, аскорбинова киселина, ниацин и калий.
  • Индийско Кино (Pterocarpus marsupium) – индийскa билкa от VI век пр. н. е., има инсулиноподобно действиe, подпомага работата на задстомашната жлеза
  • Корейски женшен (Panax ) –   мощен адаптоген и имуностимулатор, подобрява чувствителността на тъканите към хормоните, увеличава устойчивостта към стреса, стимулира дейността на бета-клетките, намалява нивото на глюкозата в плазмата, подпомага за повишаване секрецията на инсулин и чувствителността на тъканите към инсулин.
  • Алфа-липоевата киселина (ALA) се е доказала като важен антиоксидант, помагащ за поддържане на здрав метаболизъм и работата на ендокрината система.  АЛА осигурява  здрави нивата на глюкоза в организма, предотвратява развитието на катаракта и увреждане на бъбреците, използва се за лечение на невропатия.
  • Хром –  участва във въглехидратната обмяна и спомага за намаляване на телесното тегло. Нарушената секреция на инсулин е пряко свързано с липсата на хром и есенциални мастни киселини в организма.
  • Ванадий –  възстановява и функцията на щитовидната жлеза, повишава активността на инсулиновите рецептори, намалява потребността на инсулин при Диабет тип I

Дневна доза: от 3 до 6 капсули с голяма чаша /250 мл./ вода

Опаковка: 120 капсули

Противопоказания: НЯМА, 4Life Transfer Factor GluCoach  е безопасен натурален продукт /хранителна добавка/, приема му не води до привикване и пристрастяване.  

Производител: 4Life Research, L.C., Sandy, Юта 84070, САЩ.