• TF&Diabetes

Трансфер Фактор и Диабет

Галина Стрельцова – Новосибирска общественa организация “Фундамент на Здравето”

….. Всяка година хиляди хора заболяват от захарен Диабет. Има много теории за причините за това заболяване. Но в действителност вероятно има редица психосоматични състояния, които водят до тази болест. Повечето експерти са съгласни, че здравословната диета и физическата активност са важни при профилактиката на захарния диабет. Въпреки това, дали хранителните добавки могат да помогнат  и в каква степен, остава въпрос на дебат между  учени и  специалисти. По този повод сред експертите има различни мнения относно ефективността на хранителните вещества в тази област. Съгласно насоките, които дава  Агенцията за контрол на храните и лекарствата (USFDA), не може да се каже, че хранителните вещества предотвратяват или лекуват  болести, в това число и захарния диабет. Съществуват обаче стотици доказателства, които показват, че определени хранителни вещества и биологично активни добавки, като хром пиколинат, липоева киселина, омега-3 ненаситени мастни киселини и конюгирана линолова киселина (CLA), имат положителен ефект върху симптомите, свързани с диабета.

….. Има два известни типа Диабет –  тип I и тип II.

….. При Диабет тип I панкреасът не произвежда количеството инсулин, необходимо за регулиране на кръвната захар. Такива хора трябва да получават допълнително инсулин.

….. Причините за захарен диабет тип 1 са многобройни: това е както генетично предразположение, така и имунни разстройства, които са провокирани от специален мутант протеин – GAD, който се среща в В клетки, които произвеждат инсулина. Днес има доказателства, че имунната система се опитва да унищожи клетките, които съдържат този модифициран протеин. В крайна сметка, този протеин също така унищожава производството на инсулин. Според друга теория определни инфекциозни агенти увреждат панкреаса. Имунната система атакува инфекциозния агент и в последствие потиска или унищожава инсулин-продуциращите клетки, които са заразени. Ако клетките умрат, тогава вече не е възможно да ги възстановите. Но ако имунната система спре разрушаването на клетките на панкреаса в момент, когато клетките са само потиснати и не са напълно унищожени, след като се възстановят, тези клетки могат да започнат да произвеждат инсулин отново.

…. Има редица учени, които смятат, че при захарния диабет  е налице нарушение на функцията на имунната система,  и че тези нарушения са причинени от инфекциозни агенти. И в такава ситуация е необходимо да се използват ефективни имуномодулатори и имунокоректори.

….. Един от тези имунни модулатори привлече вниманието на някои учени и лекари. Роб Робъртсън, д.м. н. – лекар с 24-годишен опит и Марк Блатщайн -директор на филаделфийския клон на Фонда за юношески диабет, са експерти  в  областта, които са убедени, че  молекулите на Трансфер фактора могат да играят важна роля за решаването на тези сложни проблеми с диабета. И двамата  са събрали  поразителни доказателства от хора, които са приемали или приемат  Трансфер фактор, за това, че при тях симптомите на диабет тип I намаляват.

….. Известно е, че Трансфер Фактор съдържа в себе си три основни типа фракции, които от своя страна, изпълняват различни, но взаимнодопълващи се функции и тези функции са много важни за правилното функциониране на имунната система:

– Индуктори. Те са отговорни за цялостната готовност на имунната система към съгласувана имунна реакция срещу заплахите за организма, стимулират Т – клетъчния имунитет /лимфоцититите/ и повишават функцията на естествените клетки убийци (NK) на тялото;

– Супресори. Регулират силата на имунната реакция и при нужда потискат  свръхактивния имунен отговор, като по този начин предотвратяват автоимунни реакции. Те не позволяват на имунните клетки да атакуват здравите клетки е организма;

– Антигени. Те позволяват на имунната система да идентифицира предварително патогенните – вируси, бактерии, паразити и пр., като бързо формира специфична реакция и не допуска размножаването на заразените клетки/инфекцията.

….. Именно  супресорите  в  Трансфер фактора  имат механизъм за  биологична обратна връзка  с „информационните молекули“, като по този начин те  могат  на практика да модулират имунната  ни система.

….. При захарен Диабет тип 2 клетките на мускулната система стават нечувствителни към хормона инсулин, явление, наречено инсулинова резистентност. Инсулинът вече не е в състояние да доставя глюкоза от кръвта до клетките. Но и в този случай може  да се приеме, че се касае до  нарушение на имунната система.  При този тип Диабет инсулиновите рецептори могат да бъдат първоначално блокирани или повредени от вируси. Ефектите на Трансфер фактора върху имунната система биха могли да помогнат за намаляване на симптомите на заболяването в такива ситуации.

….. И при двата типа Диабет  съществува много висок риск от външни инфекции. При възникването на такива инфекции  имуномодулацията  е от изключителна важност при овладяването и  контролирането на тези състояния. Трансфер фактор е 500% по-ефективен като имуномодулатор от всички други естествени имуномодулатори, според медицинската литература.

ОТЗИВИ НА ПАЦИЕНТИ СЪС ЗАХАРЕН  ДИАБЕТ

Марк Блатщайн, директор на Фондация „Детски диабет“

Сестра ми страда от захарен диабет от детските си  години … Хирургът, при когото се е лекувала  за диабетно стъпало, й казал, че използва  Transfer Factor  в практиката си,  и й препоръчал да го включи в лечебната си програма. Състоянието  на сестра ми беше толкова сериозно, че ставаше дума за ампутация на крака. Лекарят предложи да се опита голяма доза  Трансфер Фактор Плюс Трай-Фактор Формула в продължение на две седмици …

За съжаление не можахме да избегнем  операцията, но сестра ми загуби само един пръст, а не целия си крак.

Дона Уилкинсън

Дъщеря ми има диабет. Днес посетихме нейния ендокринолог и тя каза, че резултатите от кръвта са се подобрили значително, хемоглобинът също се е върнал към нормалното. Това значително подобрение се случи, след като тя започна да приема. Трансфер Фактор Плюс Трай-Фактор Формула.

Доктор Нийл Доноху, директор на клиниката по хирургия, президент на фондация „Световна разходка“

Мисля, че лекарства като Transfer Factor ™ трябва да се вземат като основа на всяка програма за превенция и особено при пациенти с диабет. Такива пациенти имат много висок риск от съдови усложнения, които водят до ампутация на краката. Живеем в епоха на диабет. И основната задача за предотвратяване е заболяване. Без съмнение, TF за неговото решение ще бъде от решаващо значение в близко бъдеще. „

Марк Х. Блащайн (Марк Х. Блащайн – председател на Фондацията за младежки диабет, филиал на Филаделфия/Бивш президент на Филаделфия, глава на Фондацията за детски диабет)

Аз съм на 49 години, а 38 от тях страдам от диабет. От 1986 г. имам увреждане на бъбреците. През август 1999 г. преминах щателен  преглед и лекарят ми каза, че сега бъбреците не само се справят добре с функцията си, но за 14-те години, в които имах бъбречна недостатъчност, сега се наблюдаваше невероятна положителна динамика.

Съдържанието на урея в кръвта стана нормално за първи път,  като се има в предвид, че преди този показател винаги е бил два пъти по-висок от нормата. Единственото нещо, което съм променил в живота си е, че започнах да приемам Трансфер Фактор Плюс Трай-Фактор Формула.

Може би това е първото средство – биологично активна добавка, в ефективността на което се убедих лично. От 7 години получавам инжекции с инсулин. Предвид това, че лично съм се убедил в ефективността му, мога  най-отговорно да заявя, че този продукт трябва да се използва много широко – в национален мащаб.  Лекар съм и наистина много  трудно може да ме убедите в нещо, в което сам не съм се  убедил. Но сега, когато бъбречната ми функция се възстанови и това е за първи път след като в продължение на 14 години бе нарушена и страдах  от постоянни  бронхити и грипове, не се съмнявам колко е важен TF + както в лечението, така и в профилактиката, и не само захарен диабет.

Мики Би

Съпругът ми Нелсън беше диагностициран с диабет през януари тази година. Когато Нелсън отиде при лекаря, нивото на кръвната захар беше много високо (450 в течение на  3 месеца), той беше лекуван и захарта спадна до 110.

Лекар от болницата дори ни се обади  у дома с изненада колко бързо се нормализира захарта.  Първоначалното  лечение предписаноот нашия лекуващ лекар Нелсън не даде  желания от нас  ефект. И това се случи едва след като как мъжът ми започна да приема TF +. Намаляването на захарта започна буквално след три дни.

Много често при диабет се появяват различни кожни лезии и едно от тях е псориазисът. Нелсън имаше такива петна на главата, имаше много и не само пърхотът в големи количества го притесняваше но и имша и  неприятен сърбеж и  дори  се чешеше до кръв. Всичко изглеждаше ужасно.

Използвахме Успокояващ кожата гел с UltraFactor XF® и ​​колоидно сребро (TF Immune Spray), напоявайки скалпа всяка вечер. Сърбежът премина много бързо, скалпът се изчисти и псориазисът вече преминава. Много сме доволни от продуктите на компанията, защото качеството на живот се подобри много.

…….Има още един продукт съдържащ Трансфер фактор, който е създаден специално за нуждите на хората с ендокринни разстройства в това число и страдащите от Диабет, но за него ще ви разкажем в следващата ни публикация…