• eye_vista_page
 • eye_macula_vista
 • flora_glo-vista
 • tf_vista-4life-basics
 • borovinka_vista
 • ginko-biloba-vista
 • spirulina_vista
 • neven_vista

4Life Transfer Factor Виста

eye_vista_pageБез значение от цвета, формата и размера, очите са тези, които ни дават възможност да се докоснем до красотата на заобикалящата ни природа, да прочетем интересна книга, да се разхождаме свободно, да шофираме, да гледаме любимите ни хора в очите и пр.  80 % от сетивната информация, която приема мозъка идва от очите. Толкова е лесно да приемем очите и зрението си за даденост, която ни е гарантирана до края на живота, но истината е такава, че очите са един от най-нежните и съотв. от първите органи, които реагират на промените в здравословното състояние на организма и издават възрастта и болестите. Не случайно хората казват, че

ОЧИТЕ СА ПРОЗОРЕЦ КЪМ СВЕТА И ОГЛЕДАЛО НА ЧОВЕШКАТА ДУША

4Life Transfer Factor Виста е революционен продукт на американската компания 4Life Research, който ни помага да запазим очите си здрави,  силни и неподвластни на влиянието на възрастта и негативните външни фактори. Основен компонент на Виста е патентованата смес ФлораГЛО (FloraGLO), която е по данни на американската терапечтична организация е най – изследваната и препоръчвана лутеинова смес на пазара. Основно приемущество на Виста е, това е единствената хранителна добавка в офталмологията, която съдържа най – концентрирания и мощен Трансфер Фактор – Transfer Factor Tri-Factor Formula.

4Life Transfer Factor Vista®

4Life Transfer Factor Виста 

 • подобрява остротата и спектралната чувствителност на зрението

 • поддържа способността на очите да се приспособяват към различни условия на осветеност

 • Включва съставки, които спомогат да се предпази макулата на очите от вредните лъчения на екраните и окислителните реакции на слънцето

 • предпазва очите от заболявания и поддържа здравето им

 

eye_macula_vistaд-р на мед. науки КевинМакКосланд: „Поколения наред, майките са съветвали децата си, да ядат повече моркови, за да виждат по добре. Морковите съдържат антиоксиданта Бета каротин, този който им придава характерния оранжев цвят и който е един от основните градивни елементи на здравото човешко око. Бета-каротините действат като светлинни рецептори в задната част на окото, които предават нервните импулси към мозъка. Оцветените в жълто, оранжево и червено пигменти извлечени от различните кореноплоди, плодове и дори цветя, също  осигуряват антиоксиданта защита на окото. Високите технологии са ни дали възможно да комбинираме и концентрираме тези градивни елементи в една хомогенна смес, която поддържа остротата и силата на зрението на ниво. Съветвам Ви, ако искате да имате поглед остър като на орел, пийте 4Life Transfer Factor Виста.

Клинични изследвания показват, че ежедневния прием на добавки съдържащи комплекса FloraGLO® повишава нивата на Лутеин в очите,  така че то не е чудно защо FloraGLO е лутеиновата комбинация ползваща се с най-силно доверие и препоръчвана от повечето  световни офталмолози.

flora_glo-vista

 

Арън Шийдс (световен пара шампион по триатлон): „От изключителна важност за хората е да знаят как да се грижат за очите си и да го запазят дълги години в добро здраве, респ. да ограничат риска за поява и развитие на различни очни заболявания. Като се започне от приемане на храни богати на Лутеин, и се премине през Витамини А, Д и Е и не на последно място добавки съдържащи ФлораГЛО (FloraGLO), това е начина да се поддържат очите в перфектна кондиция.“

Ниските нива на Лутеин и Зеаксантин в  организма са най-рисковия фактор за развитие на състоянието  наречено възрастово свързана макулна дегенерация (AMD), което от своя страна е водеща причина за ослепяването в световен мащаб на хората на възраст 50 и повече години.

 

neven_vistaКаротиноидитеЛутеин и Зеаксантин извлечени от растението Невен влияят директно на макулата и осигуряват по добър фокус, острота и точност на зрението. Каратиноидите са естествени мастноразтворими антиоксидантни пигменти. Свободните радикали атакуват и състаряват очите ни ден след ден и Лутеинът и Зеаксантинът ни осигуряват защита и помагат за отстраняване на уврежданията. Каротиноидите увеличават броя на Т-клектике в имунната система. Тези мощни антиоксданти се конентрират в ретината и защитават окото от най-честите причини за загуба на зрението, в това число старческата дегенерация на макулата, катаракта,  диабетната ретинопатия и вредните UV слънчеви лъчи. Зеаксантинът (2 мг.) помага за оздравяване на мембраните на очите, а също ака им придава естествен блясък и младежки вид.  Хората които консумират повече лутеин и зеаксантин-съдържащи храни са изложени на по-малък риск от макулна дегенерация  и катаракта.

Витамините А, С и Е доставят необходимите количества жизненоважни елементи за клетките на очите и осигуряват мощен антиоксидантен ефект.

Провитамин А (каротин) – подхранва зрителните пръчици и играе важна роля в синтеза на зрителния пигмент родопсин, който осигурява адекватна адаптация на окото при слаба светлина. Той предотвратява потъмняването на очните лещи – катаракта.

Витамин Е (токоферол) – мощен антиоксидант и имуностимулант, той ни пази от постепенното деформиране и измиране на светлинно-чувствителните клекти. Много важен при предпазване от очните дегенерации и ослепяване при диабет. Витамин Е доказано намаляват риска от появата на катаракта с 56%, докато ниските му нива в организма повишават този риск, както и нивата на фотооксидация.

Витамин С – е отговорен за синтеза на колагена и съединителната тъкан.

Изследване на възрастово свързаната макулна дегенерация показва, че приема на 400 IU Витамин Е, 500 мг. Витамин С, 15 мг. бета-каротин и 80 мг. цинков оксид забавя прогресирането на макулната дегенерация с 25%.

Цинкът – играе важна роля като кофактор в различни ензими и хормони, той е едно от най-важните вещества при обмяната на веществата.  Очите са един от органите с най-високо съдържание на цинк, като най-високата му концентрация е в ретината. Цинкът може да предотврати и забави макулната дегенерация и съотв. загубата на зрението.

borovinka_vistaЧерната Боровинка – съдържа витамини А, Е, С, К, В, калий, калций, желязо, мед, фосфор, манган, флаваноиди и танини. Боровинките намаляват възможността от развитието на катаракта и макулна дегенерация. Боровинките също са ефективни при алергии, зачервяване на очите и различни очни възпаления. Помагат също така и при глаукома и възстановяване от очни операции. По време на Втората световна война група от британски пилоти са документирали множество случаи, при които боровинките са им помагнали при умората на очите и най-вече при адаптацията на окото при нощно виждане.

Касис – един от най-добрите източници на Витамин С (3-4 пъти повече от лимоните), при това стабилността и усвояемостта в плодовете е много висока. Съдържа още голямо количество от витамините А и B, както и калий, магнезий, желязо, фосфор, цинк, и калций. Касисът помага за предотвратяване на катаракта при възрастните.ginko-biloba-vista

Гинко Билобамощен антиоксидант, който предотвратява ретината от различни увреждания – макулна дегенерация и глаукома.  Изследване на 100 пациента със суха старческа макулна дегенерация показва значително подобряване на остротата на зрението в резултата на приема на екстракт от Гинко билоба.

spirulina_vistaСпирулина – супер храна от водорасли, която съдържа 70 % чист и концентриран белтък, хлорофил, Витамин А (бета-каротин), В1, В2, В6, В12, Е и К, Сяра, Мед, Хром, Селен, Цинк и др. Най-добрият източник на гама-линоленова киселина. Богата на Зеаксантин, Супероксид дисмутаза и Фикоцианин. Спирулината е кралица на храните, тя увеличава производството на стволови клетки, Т-лимфоцити, макрофаги, В-лимфоцити и естествени противоракови клетки – килъри (NK). Помага при глаукома, катаракта и намалено зрение.

Доза за профилактика: пие се 3 месеца  по 2 капсули дневно, с чаша вода.
Продуктите на 4Life не са лекарства, те не са предназначени за диагностика, лечение или предотвратяване на болести.