• detox-and-cleansing

Почистване на тялото от шлаки и токсини с 4Life

 

Почистване на тялото от шлаки и токсини, какво е това и защо е толкова важно за нас точно сега при смяната на сезоните?

Този въпрос все по често се задава и от хора, които водят здравословен живот и внимателно подбират храната и напитките си.

 

Нучно доказан факт е, че от 25 – 30-годишна възраст, в човешкото тяло започва да се натрупват известно количество токсини и остатъци от метаболитните процеси. За съжаление макар и перфектно от биологична гледна точка, нашето тяло не е в състояние да изведе незабавно всички отпадни продукти навън. Освен това все по нездравослованата външна среда, некачествената и замърсена храна и вода, липса на здравословен начин на живот (нередовен сън, нередовно хранене и липса на физическа активност) – има отрицателен ефект върху способността на организма да работи на пълен капацитет и да изхвърля вредните остатъци от матаболизма.

Така ден след ден, година след година в тялото ни се натрупват отпадъчни вещества и токсини, в следствие на което нашия организъм престава да се справя с все по трудните външни и вътрешни условия.

Повечето учени свързват това състoяние главно с намаляващата, с нарастване на възрастта, способност на Черния дроб, който е пречиствателната станция на тялото, да обработва отпадъците от всекидневния жизнен цикъл.

В тази връзка, още от древни времена прочистването на тялото от токсини и примеси, се използва като профилактика срещу много заболявания, а често и при самото лечение на болестите.

Имунната система и голяма част от клетките, които отговарят за бърз имунен отговор се намират в стомашно-чревния тракт, т.е. те са пряко свързани с работата на храносмилателната и отделителната системи и тяхното състояние.

Както бе отбелязано в резултат на всекидневните жизнени процеси тялото приема и съответно в него остават и най-лошото, се натрупват, токсини и отпадъци, които по своята същност може да наречем “отрови за организма”, чието високо съдържание води до множество проблеми: безсъние, умора, нездравословен цвят на лицето, раздразнителност, интоксикация, нарушен ритъм на храносмилателна и отделителнана системи. Връзката между натрупването на шлаки и токсини и общото здравословно състояние е повече от очевидна и осезаема. Ето защо с почистването на организма от всичко, което ежедневно трупаме в себе си помагаме на тялото ни да бъде по-ефективно и по-младо.

 

Кога е момента да помислим за необходимостта от очистване на тялото от токсините? При всеки един организъм е различно но се приема, че след 30та години нуждата от едно такова почистване започва да става наложителна.

 

Замърсяването на всяко тяло е в различна степен и тежест и има редица симптоми, които се проявяват, както следва:

Етап 1: Бърза уморяемост, Бърза загуба на сила, дори при благоприятни условия и след пълноценна почивка;

Етап 2: Обща слабост на тялото, Главоболие, Чести заболявания /главно инфекции/, Силно потене, Лошо храносмилане, Кашлица, Треска;

Етап 3: Към горните симптоми се добавят – Различни възпалителни процеси и хронични инфекциозни заболявания (ангина, тонзилит, хемороиди и др.);

Етап 4: В тялото започват да се развиват процеси по “консервиране” на отпадните шлака (камъни в бъбреците, кисти, фиброиди, папиломи);

Етап 5: на този етап се развиват различни заболявания като остеоароза, ревматизъм, рязка промяна в теглото, в допълнение към всички изброени по-горе признаци;

Етап 6: Организма започва да се самоинтоксицира в резултат на наличието на много отпадни продукти в собствената кръвоносна система, които се въртят из тялото, това състояние може да доведе до тежки много заболявания: множествена склероза, Паркинсон, парализа и пр.;

Етап 7: Пълно разстройство на работата на организма, Намален до минимум Имунитет, често в този стадий се появяват ракови клетки.

 

Почистването на тялото от шлаки и токсини трябва да се извършва много внимателно и без излишен стрес за тялото.

 

През годините са се наложили много природосъобразни методи за почистване на тялото от токсини, чрез използването на естествени препарати и народни рецепти.

 

Ефективно почистване на тялото от токсини може да донесе на човек здраве, младост и красота за дълго време.

 

Както всяка добра домакиня се грижи за чистотата на своята къща, дрехи и прави ежегодното пълно “пролетно почистване”, така и тялото ни също заслужава своето “пълно почистване” и “смяна на маслото. Ефективно почистване на тялото от токсини позволява да не се запушват кръвоносните ни съдове, да запазим черния дроб и други вътрешни органи, както и на всички системи в здравословното им и ефективно състояние.

 

Наднорменото тегло е пряко свързано със степента на зашлакованост на червата, тъй като самото наличие на отпадъци в червата води до нарушено храносмилане, оттам нарушен метаболизъм и в крайна сметка нарушаване на нормалното тегло.

Ефективно почистване на тялото от токсини води до нормално и пълноценното функциониране на почти всички системи в организма, тъй като те са тясно взаимносвързани и провал на една система неизбежно ще доведе до нарушаване на други системи. Всяко компетентно и ефективно почистване на тялото от шлаки и токсини осигурява интегриран подход, включително здравословен начин на живот.

Почти всички съвременни системи за подмладяване на тялото, в това число и хранителни режими /Диети/, започват първо с различни методи и практики за Почистване на тялото.

 

Т.е. почистването на организма е първата крачка към здравето и младостта.

 

Ефективното почистване на тялото от шлаки и токсини се извършва на няколко етапа:

– почистване на червата

– почистване на черния дроб и жлъчния мехур

– почистване на бъбреците

– пречистване на кръв и лимфа, съдове

– почистване на ставите.

 

Това, че самия комплекс от практики се извършва индивидуално и често в домашни условия, не намаля неговата ефективност, като естествено във всеки един индивидуален случай е препоръчително да се потърси съвета на специлист.

 

Много производители на хранителни добавки и витамини са разработили свои ефективни програми за очистване на тялото от шлаки и токсини, които лесно могат да се използват у дома и самостоятелно. Болшинството от тези препаратите за почистване на тялото от токсини съдържат натурални растителни съставки, като често се използват стари народни рецепти, които се усъвършенстват със съвременни технологии и иновативни открития в научната медицина.

 

Лидер в тази насока е американската компания “4Life Research”, която влага в своите продукти изключително и само висококачествени натурални билкови смеси с най-ефективно и здравословно въздесйтвие върху организма. Всеки един от продуктите на 4Life е задълбочено лабораторно и клинично изследван, след което е преминал през патентоване и сертифициране за качество от най-висок клас и строгост /GMP/.

 

Като първи етап в Процеса на почистването и подмладяване на тялото 4Life ни съветва да започнем от червата с уникалния хранителен комплекс –

Fibre System Plus /Фибро Систем Плюс/.

Фибро Систем Плюс формула е създадена  така, че осигурява цялостно почистване на стомашно-чревния ни тракт само за 10 дни, при това без да се спира или нарушава нормалния ежедневен жизнен ритъм.

Съдържа над 25 изцяло природни съставки, основните от които са – Плодове и кора от Зърнастец, Жълта тинтява, Kруша, сушени Сини сливи, Папая, Aнанас, Ирландски мъх, Рожков, Бромелaин и мн. др. Те са подбрани внимателно, като по своето въздействие и основни функции могат да се групурат като: Очистващи съставки, Растителни влакна, Билкови екстракти н Възстановяващи /подхранващи/ такива.

В пърата група Очистващата влизат – Плодовете и кората от растението Зърнастец с доказан очостителен и жлъчогонен ефект, корени от Женско биле и Жълта тинтява, които се прилагат при лошо храносмилане, колики, запек, пясък в бъбреците и глистни заболявания, Черен американски орех, който според народните лечители може да убива над 100 вида паразити, някои от които имат способността да предизвикват рак. Включените в тази група натурални екстратки имат основна функция да изведат без излишен стрес за тялото, чрез отделителната ситема, всичко ненужно в това число натрупани шлаки, токсини, остатъчни вещества, паразити, гъбички и пр.

Втората група от съставки в 10дневната очистваща система са Растителните натурални влакна. Тук са добавени Фибри от Индийски хвощ – доказан натурален лаксатив, Оризови люспи, Ябълкoви фибри, Сушени сини сливи, Кора от американски Бряст и др. Те също като първата група билки отговарят за почистването на стомашно – чревния тракт от шлаки и възстановяват  отделянето  на храносмилателни  ферменти, като поддържат  естествения процес на храносмилането плавното и постоянно движение на храната по цялата система.

Освен съставки с чисто лаксативен и детоксикиращ ефект Фибро Систем Плюс формула съдържа също така и изцяло възстановяващи фунциите на червата добавки. Това са – Спирулина, Ананас /Бромелаин/, Папая, Ирландски мъх, Боровинки, Магданоз, Градиснки чай, Цветен прашец и др. Както и т. нар. “билкова смес” в която са включени – Корени от Джинджифил, Шишарки от Хмел и цветове от Лайка, които освен детоксикиращите си свойства, те балансират микрофлората на стомаха и тънките черва, повишават ефективността  при усвояването на хранителни вещества и възстановяват  естественият процес на топене на мазнини.

10 дневната очистваща програма на 4Life осигурява на вашето тяло безопасно и ефикасно пречистване от натрупаните токсини и шлаки, като освен това възстановява стомашно – чревния тракт и естествената микрофлора за шестмесечен период.

Ето защо е препоръчително този 10дневен курс да се провежда два пъти в годината – Пролет /Март/ и Есен/Септември/.

Втората не по-малко важна стъпка в процеса по почистването и подмладяване на тялото, включва почистването на черния дроб и жлъчния мехур, за което ще стане въпрос в следващата част на тази публикация.