1. Какво е Трансфер Фактор?

Информационна молекула, създадена от природата за предаване на имунен опит от поколение на поколение. Представлява верига от малки пептиди, състоящи се от 44 аминокиселини.

 1. Каква е историята на откритието на Трансфер Фактора?

Имунологията е сравнително млада наука. Нейното раждане се дължи на великия откривател Луи Пастьор (открил ваксинацията) в края на 19 век. И. Мечников (открил фагоцидозата) и Пол Елрих (открил антителата) в началото на 20 век. Последните две открития били удостоени с Нобелова награда. Благодарение развитието на науката и новите технологии, през 1949 г. доктор Х. Шерууд Лоурънс направил сензационно откритие, отварящо нова страница в имунологията. Той открил неизвестни по-рано субстанции и ги е нарекъл Трансфер Фактори (фактори на пренасяне).

 1. Какво е коластра?

Коластрата е рядка жълтеникава течност, отделяна от млечните жлези на женските бозайници през първите дни след раждането, преди да започне отделянето на истинско мляко.

 1. Защо учените са търсили Трансфер Фактори в коластрата?

Наблюдения са показали, че новородените теленца често загиват, ако нямат възможност да засучат майчино мляко, дори наоколо да има изобилие от друга храна.  Смъртта им настъпвала от различни инфекции. Така учените установили, че майката  предава Трансфер Фактор чрез млякото.

 1. Какво е предимството на ТФ от 4Life?

Трансфер Фактор не са видоспецифични, а еднакви  при всички гръбначни  и могат да се предават от един вид на друг. Едрият рогат добитък притежава мощна имунна система, която му позволява да оцелява в абсолютно „антисанитарни“ условия. Тяхната „героична“ имунна система изработва ефективните форми на Трансфер Фактора. Трансфер Фактора се съдържа и в жълтъка на кокошите яйца. Комбинацията на Трансфер Фактори от два независими източника е още по мощна и универсална.

 1. Какъв е механизмът на действието?

Трансфер Фактор е балансирана смес от три отделни фракции, които осигуряват ефективността на имунната защита:

 • Индукторна – стимулаторна – подобрява NK-клетъчната функция.
 • Антиген специфична –  дава възможност  на имунната система  много рано да разпознава враговете – потенциалната заплаха за нашия организъм.
 • Супресорна- регулираща интензивността на имунната реакция,  предотвратява автоимунните реакции, постигайки баланс на клетъчно ниво.

За разлика от повечето имуностимуланти, които засилват имунната система, и има опасност от хиперактивното й „пришпорване”, Трансфер Фактор е и имунокоректор. Той е „интелектът” на имунитета. Именно правилната имунна информация и обучението позволяват  на имунната система ефективно да изпълнява функциите си.

 1. Могат ли хора с алергия към млякото и непоносимост към лактоза да взимат Трансфер Фактор?

Трансфер Фактор не предизвиква алергични реакции. Обикновено алергиите се провокират от големите млечни белтъчини (имуноглобулин и казеин), които са отстранени при извличането на 4Life ТФ. Хората, непонасящи лактоза могат все пак да използват до 3 грама лактоза без каквито и да било негативни последствия. А съдържанието на лактоза в Трансфер Фактор е на много по-ниски нива от тези.

 1. Има ли разлика между Трансфер Фактора XF на компанията 4Life и сухата коластра?

Разликите са повече от съществени. Действието на коластрата се дължи на наличието в нея на Трансфер Фактора. Концентрацията на ТФ (активните съставки) е много по-висока в продуктите на 4Life Research, отколкото в сухата коластра-повече от 50 пъти и затова са по-ефективни. Тази висока концентрация на активните молекули се постига благодарение на високотехнологичния патентован процес на ултрафилтрация, за който компанията има лиценз. Трансфер Фактор XF лесно се усвоява чрез всмукване, за разлика от антителата и белтъчините в коластрата.

 1. Безопасен ли е Трансфер Фактор?

Тransfer Factor е абсолютно безвреден и безопасен. От 1949 г. не е имало нито едно съобщение за странични негативни реакции при използването му дори в големи дозировки в клинични условия или при продължителното му приемане в течение на много години.

 1. Съществуват ли научни изследвания и разработки по темата?

В течение на годините, изминали от откритието на д-р Лоурънс, са проведени XI Международни конференции и са похарчени над $ 40 000 000 за научни изследвания. Резултатите на които са публикувани в повече от 3 000 научни работи.

През 1999 г., на XI – тия Международен конгрес, посветен на Трансфер факторите, учени от Италия и Франция (Giancarlo Pizza, Caterina De Vinci, Aldopaolo Palareti, Dmitri Viza) представиха резултати от 25 годишни клинични изследвания с трансфер фактори в техните лаболатории. Помощ са получили 1 647 пациенти, страдащи от хепатит, херпес, СПИН, автоимунни, онкологични и други заболявания. Като при 1/3 от пациентите периода на наблюдение надминава 20 години. Резултатите от изследванията  доказват ефективността от използването на Трансфер Фактора при различни патологии. Също и отсъствието на всякакви признаци на токсичност.

 1. Кой може да приема Трансфер Фактор?

 Всеки,  който иска да подобри функционирането на имунната си система.

 1. Могат ли бременни жени да приемат Трансфер Фактор?

Дори е препоръчително за бременни жени да взимат Трансфер Фактор класик. До този момент не е постъпвала информация за каквито и да било странични реакции при използването на Трансфер Фактор от бременни жени.

 1. Може ли да се дава Трансфер Фактор на бебета?

Молекулите на Трансфер Фактора са създадени в природата точно за новородените. Няма възрастови ограничения при прием на Трансфер Фактор на деца.

 1. Как кърмачета или деца получават Трансфер Фактора, ако не могат да гълтат капсулите?

Капсулите лесно се отварят и съдържанието им се изсипва в течност или храна. За деца над 2 год. възраст са създадени таблетки за дъвчене.

 1. Защо да взимаме Трансфер Фактор, след като сме получили имунната информация още при раждането си?

Трансфер Факторите, които бебето получава от майката, обучават и укрепват слаборазвитата му стартираща имунна система за противодействие на заплахите от околната среда. Но сега, както никога преди, ние сме подложени на различни разрушителни сили. Производството на Трансфер Фактор в човешкия организъм спира на около 25 годишна възраст. С напредването на възрастта имунната система на човека отслабва. Укрепването на имунната система може да стане решаващ фактор  за запазване на здравето и повишаване на качеството на живота.

 1. Каква е разликата между Трансфер Фактор XF и Трансфер Фактор Plus Tri Factor Formula?

– Трансфер фактор XF балансира имунната система, играе ролята на инструктор за различните клетки в имунната Ви система. Той й помага да разпознае и унищожи външният враг.

Трансфер Фактор Плюс съдържа и допълнителни съставки, стимулиращи  имунната Ви система, повишавайки ефективната работа на имунитета до 437%.

 1. Има ли разлика между TФ като инжекция и ТФ като капсули?

Трансфер Фактор на инжекции се извлича от донорска кръв, а Трансфер Фактор в капсули се извлича от суха коластра и яйчен жълтък. И при двата начина има еднаква положителна ефективност за организма, но оралното приемане улеснява използването на продукта и се избягва вероятността от заразяването.

 1. Дали ще помогне Трансфер Фактор XF или Трансфер Фактор Плюс при моето заболяване?

Продуктите на компанията 4life Research, съдържащи ТФ са предназначени за подобряване на функциониране на имунната система, а не за лекарство. Научно е доказано, че между състоянието на имунната ни система и адаптивните ресурси на организма съществува пряка връзка. Отслабването на имунитета води до развитието на болестите. Силната имунна система помага да се спре заболяването и да се възстанови здравето.

 1. Как трансфер факторите реагират на топлина?

Трансфер Факторите съхраняват своята активност по време процеса на пастьоризацията. Препоръчва се съхранение на продуктите на сухо и прохладно място. Приемат се с чаша вода.

CalvinMcСъздателят на добавките на базата на Тransfer Factor е Доктор Келвин Мак Косланд (Calvin W. McCausland).  Д-р Мак Косланд е първият лекар – американец избран за член на Руската академия на науките. Преди да се запознае с Трансфер Фактор, той е създал и патентовал над 500 вида различни биологично активни хранителни  добавки:

„За целият си живот аз  не съм срещнал  нито един продукт, който по своята ефективност може да се качи на същото ниво, както Трансфер Фактор“.