vredno_okolna_sredaВ днешното време при толкова много вредни въздействия на околната среда върху организма, проблемът за човешкото здраве излезе на преден план. В този аспект за успешното оцеляване на човечеството, трябва да бъдат впрегнати всички средства и то на най-високите нива.

Учените отдавна са разбрали, че причината за големия брой заболявания се крие в зле функциониращата имунна система и ключа към успешната профилактика на заболяванията е в цялостното й укрепване и подсилване.

Мощна и добре функционираща имунна система, е в резултат преди всичко, на т. нар. „здравословен живот“, който включва здравословна диета, поддържането на активен начин на живот, правилното почивка, липса на стрес.  strong_immune_systemНо при съвременните дадености, дори всичко това не е достатъчно, тъй като човек е част от планетата Земя,  а както бе споменато  екологичното равновесие с всеки изминал ден се влошава все повече.

Сега е времето, когато човек вече не може да се справи без т. нар. „имунни агенти“, които снабдяват тялото с нужните  за нормално му функциониране, биоактивни елементи. 4Life Трансфер Фактор – е една от тези вещества, които помагат на организма да повиши и регулира функциите на имунната система и практиката е показала, че това е най-ефективното от групата на имуностимулаторите и имунорегулаторите.

                   Трансфер Фактор

sheer_lawrenceПрез 1949 г., все още е неизвестния до тогава д-р Шерууд Лоурънс е направил откритие, което по-късно става революция за имунологията. Той открива, че имунната система има своя собствена памет, която има способността да се прехвърля от един организъм на друг. Така имунната памет включваща информацията за вируси, микроби, паразити и пр., с които организма се е сблъсквал през целия си живот и вече е изградил имунитет,  може да се прехвърля от един на друг организъм – „от клетка на клетка“. Просто и гениално. Носители на тази „имунна памет“ са молекули, които имат много малки размери и тегло – около 5 килодалтона и са съставени от 44 аминокиселини. Тези молекули са наречени Трансфер Фактори /фактори на преноса/, тъй като трансферират/пренасят имунната информация между клетките. baby_imunn

Както се оказва, точно така се  формира така нар. „вроден имунитет“ при  бебетата: от прехвърлянето на имунната памет още в утробата от майката към зародиша, с помощта на тези невероятни информационни молекули. Изключително висока концентрация на Трансфер Фактор е налична в коластрата – първото майчино мляко, което бебето засуква при появата си на бял свят. Така майката природа е намерила още един начин за предаване на базовия имунен опит от поколение на поколение.

Ето защо и продукта съдържащ тези молекули пренасители на имунна информация е наречен Трансфер Фактор.

Неговият състав е уникален по своя род и той няма аналог сред другите биоактивни вещества.

Трансфер Фактор съдържа в себе си три основни типа фракции, които от своя страна, изпълняват различни, но взаимнодопълващи се функции и тези функции са много важни за правилното функциониране на имунната система:

Индуктори. Те са отговорни за цялостната готовност на имунната система към съгласувана имунна реакция срещу заплахите за организма, стимулират Т – клетъчнияimunn_2 имунитет /лимфоцититите/ и повишават функцията на естествените клетки убийци (NK) на тялото;

Супресори. Регулират силата на имунната реакция и при нужда потискат  свръхактивния имунен отговор, като по този начин предотвратяват автоимунни реакции. Те не позволяват на имунните клетки да атакуват здравите клетки е организма;

Антигени. Те позволяват на имунната система да идентифицира предварително патогенните – вируси, бактерии, паразити и пр., като бързо формира специфична реакция и не допуска размножаването на заразените клетки/инфекцията.

Тези три основни фракции на Трансфер Фактора не са видоспецифични, т.е. те са еднакви при всички гръбначни животни.

Това прави Трансфер Фактор, чийто състав е уникален и не се среща в нито една друга добавка или медикамент,  първият и единствен истински имуномодулатор и имунокоректор на планетата.

Характеристики на Трансфер Фактор

Преди приема на всеки един медикамент или биологично активна добавка, следва да се разбере неговата функция и въздействие върху организма.  Трансфер Фактор не е изключение от това правило.

Функциите на този имуностимулатор, имуномодулатор и имунокоректор обхващат целия спектър от работата на имунната  ни система:

  1. Първата и основната характеристика на веществото е за усилване/стимулиране на имунния отговор в случаи на имунодефицит. До това състояние водят предимно инфекциозни заболявания (настинки, остри респираторни инфекции, възпалено гърло, грип и пр. заболявания). Между другото, СПИН, туберкулоза, също са следствие на имунодефицитно състояние на организма.
  2. Втората функция – това e потискане на свръх активния и бурен имунен отговор и оптимизиране/регулиране на имунитета при автоимунните заболявания. В тези случаи, имунната система възприема клетките и тъканите от собствения организъм като чужди и патогенни и започва да се защитава от тях. Проявлението на това състояние са всички автоимунни заболявания – ревматоиден артрит, множествена склероза, тиреоидит на Хашимото, синдром на Бехчет, синдром на Хайнц, псориазис, псориатичен артрит, гломерулонефрит, лупус, гноен хидарденит.
  3. Третата функция – запомняне и разпознаване на различните вируси и патогенни, чрез трансфер на информация между имунните клетки на организма. В резултат на това се формира имунната памет и, в случай на нападение на организма, имунната система извлича от нея файл със записи на тази или онази болест, с която организма вече се е справял и с данни за метода, с който се е действало против врага.
Приложение на Трансфер Фактор и неговите свойства

tf-classicТрансфер Фактор е учител и инструктор на нашата имунна система. Той е отлично средство за профилактика на много заболявания: имунодефицитни, автоимунни заболявания, вирусни, инфекциозни, хронични, хепатит, херпес, язви, кожни, нервни, заболявания на опорно-двигателния апарат, рак, туберкулоза, диабет, алергии и т.н.

Трансфер Фактор не лекува болестта, той дава възможност на организма сам да се справи с причината за заболяването.

За по малко от 10 години от началото на производството си Трансфер Фактор се превърна в най-ефективния и безопaсен препарат в борбата с тези опасни болести – той на практика няма странични ефекти и противопоказания, приема се лесно, действа бързо и безотказно, не може да се предозира и не води до привикване и зависимост. Не на последно място цялостната профилактика с Трансфер Фактора е много по изгодна от конвенционалното лечение на  стандартно инфекциозно заболяване като Хепатит В например. Той е толкова универсален, че дори може да се използва от бременни жени и бебета от първия ден след раждането.

Трансфер Фактор е един истински подарък от природата, до който всеки един трябва да се докосне.