Не е витамин, не е минерал, не е билка…………Тогава…….Какво е Трансфер Фактор?

     Естествени – природни молекули носители на имунна информация, които се намират в организми на всичките гръбначни и са способни:

  1. Да разпознават и унищожават патогенните микроорганизми,  които застрашават здравето ни.
  2. Да образоват незрели имунни клетки, които да разпознават съществуващи или потенциални заплахи за организма, да коригират хиперактивната имунната система при автоимунни заболявания.
  3. Да запомнят всички предишни срещи с враговете на организма или с потенциалните такива, с цел тяхно предотвратяване в бъдеще.

     Балансирана имунна система дава младост, устойчивост на вирусни заболявания, защита от всичките паразитни и онкологични заболявания, премахване на алергични проблеми. За координираната работа на имунната система подпомага Трансфер Фактор. Той се намира в левкоцити, лимфоцити на кръвта, коластра, яйчни жълтъци.baby

Най-голямата концентрация на Трансфер Фактори е в коластрата. Чрез нея майката дава старт на незрялата имунна система на новороденото, предавайки опита на възрастния организъм, който вече е се справил със хиляди инфекции.

      Непосредствено след раждането си бебето се озовава в агресивна среда, където го очаква риск от сблъскване с различни вируси и бактерии. Според статистиката всяка година в света се появяват 3000 нови вируси и бактерии. Поради това е необходимо във всеки един момент имунната ни система да е готова да различава чужди агенти в организма. Ако едно дете в първите 48 часа получава майчината коластра, тогава с нея той получава и Трансфер Фактор, който обучава имунната система да защитава организма.

      След като Трансфер Фактор при всички гръбначни е идентичен (животни, птици и хора), ние можем да го набавим и от други източници. Хората отдавна са използвали коластра от крави и пресни яйчните жълтъци за укрепване на здравето и лекуване на болните. Сега научно е доказано защо те са го правили и защо това е помагало-поради наличието в тях на Трансфер Фактора.

      Най-новите биотехнологии са позволили да отделят Трансфер Фактор, изчиствайки от него големите молекули на белтъчини, мазнини, казеин, имуноглобулини. По този начин Трансфер Фактор няма никакви алергопредизвикващи примеси.

happyfam-clasic_page1_image1
Ефективността и безопасността Трансфер Фактора е потвърдена от многобройни клинични изследвания по целия свят (включително Русия, Украйна, Казахстан). Трансфер Фактор е напълно безопасен, безвреден и лесен за приемане. Следователно, той е подходящ в подкрепата на здравето на децата и възрастните хора, в комплексни рехабилитационни програми за възстановяване след операции, при хронични заболявания. Много от хората в света използват Трансфер Фактор в програмите на антистареенето.